Markus Huber
Markus Huber werd geboren in 1979 en volgde zijn opleiding in wijnbouw en oenologie in Klosterneuburg, Oostenrijk. Na een bezoek aan het buitenland in Zuid-Afrika in het jaar 2000, begon hij zijn kleine, meer dan 250 jaar oude familiebedrijf uit te breiden tot een internationaal erkend, toonaangevend Oostenrijks bedrijf.
Sindsdien is hun doel de productie van witte wijnen van de hoogste kwaliteit, die hun oorsprong weerspiegelen. Huber-wijnen worden gekenmerkt door hun elegantie, fijne mineraliteit, precisie en complexiteit
De Traisental-vallei.
Het jongste wijnbouwgebied van Oostenrijk is ook een van de kleinste.
Toch is het met slechts ongeveer 770 hectare wijngaarden een uitstekend gebied - vooral vanwege het toonaangevende druivenras Grüner Veltliner. Terwijl de meeste kleine wijndorpen hier de altijd traditionele, nuchtere Heurigen-wijntavernes bieden, bieden de grotere steden, zoals Traismauer en Herzogenburg, een goed overzicht van de geschiedenis. Sinds de vintage, typisch fruitige en kruidige Grüner Veltliners en sappige, mineraal Rieslings op de markt komen met de aanduiding "Traisental DAC".
"Wij creëren wijnen die hun plaats van herkomst overbrengen -
elegant, mineraal, complex en precies, ...
Absolute focus op de sterke punten van de regio en de unieke grondsoorten die daar worden gevonden, zorgen ervoor dat onze wijnen jaar na jaar onmiskenbare helderheid en fruitstijlen vertonen. "(M. Huber)