Bertè & Cordini
In 1974 nam de familie Bertè-Cordini een van de meest historische wijnhuizen van Oltrepò Pavese over: Cantine Francesco Montagna, opgericht in 1895. De familieleden Bertè-Cordini, Natale, Mariella en Antonio, begonnen een nieuw hoofdstuk in het bedrijf maar besloten de oorspronkelijke naam te behouden als eerbetoon aan de stichter. Na verloop van tijd kwamen de familieleden Luca, Marzia en Matteo in het bedrijf en pasten hun kennis toe die zij tijdens hun studie en werkervaring hadden opgedaan. Het bedrijf voert een gedetailleerd oenologisch proces uit, van de wijnbouw tot de vinificatie, om de beste kwaliteit te verkrijgen en tegelijkertijd trouw te blijven aan de natuurlijke kenmerken van de druif.
De familie bezit 15 hectare wijngaarden gelegen in de steden Montù Beccaria en Zenevredo. De hoogte van elke wijngaard varieert van 150 m boven zeeniveau tot 280 m boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit mergel met een goede mix van klei en kalksteen. De leeftijd van de wijngaarden varieert van recent aangeplante tot 50 jaar oude wijnstokken. De belangrijkste variëteiten die geteeld worden zijn de lokale en meest karakteristieke van de Oltrepò Pavese zoals: pinot nero, croatina, ughetta, uva rara en moscato. Er worden ook internationale variëteiten geteeld zoals chardonnay en sauvignon.