Garofoli
De traditionele en prachtig gerenoveerde wijnmakerij Garofoli is voor kenners een juweel onder de wijnhuizen van De Marken. Het begon allemaal met Antonio Garofoli, die regionale wijnen produceerde en verkocht. In 1871 zette zijn zoon het werk voort. Hij nam de activiteiten van zijn vader over en breidde deze uit. Uiteindelijk stichtte hij in 1901 zijn wijnhuis Gioacchino Garofoli in de buurt van Loreto, het op één na belangrijkste bedevaartsoord van Italië, na de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Na de Tweede Wereldoorlog vormden de zonen van Gioacchino, Franco en Dante, het wijnhuis om tot een bedrijf dat sinds de jaren 1950 enorm is gegroeid. Vandaag de dag wordt de wijnmakerij beheerd door de broers Carlo en Gianfranco Garofoli.
Inmiddels staat het wijnhuis Garofoli voor betrouwbare topproducten die op alle belangrijke markten te koop zijn. Het gevarieerde aanbod van karaktervolle creaties met een kenmerkende stijl bestaat uit mousserende en zoete wijnen, en vooral uit prachtige varianten van de druivensoort verdicchio.