Pere Ventura, terroir en toekomst
Pere is een man die enorm gehecht is aan zijn geboortestreek, de Penedès, waardoor hij er ook een aparte kijk op heeft. Voortzetting en het behoud ervan zijn doorslaggevend. De aankoop van het legendarische domein Can Bas, de overstap naar biologische wijnbouw en de wijnen zonder toegevoegde sulfieten zijn alvast enkele elementen die zijn visie onderstrepen. Met het oog op de toekomstige generaties wil Pere de regio zo intact en gezond mogelijk houden.
Bio is de Cava Pere Ventura Tresor Organic 2014: een frisse en pittige schuimwijn met fijne belletjes, elegant en met een verfrissende toets van mandarijnen en enkele gekonfijte accenten, op basis van het klassieke trio: xarel.lo, parellada en macabeo.
De grote test!
Met veel ongeduld wacht Pere momenteel op de terugkeer van zijn xarel.lo zonder toevoegde sulfieten, die een reis rond de wereld maakt in het ruim van een schip. Deze stille wijn van Can Bas heeft P3 op het etiket staan, want afkomstig van het perceel La Romana P3. Binnen twee maanden weten we met zekerheid of deze D’Origen de verwachtingen van Pere Ventura volledig ingelost heeft.
Maar geproefd net alvorens hij vertrok was de D’Origen P3 2015 reeds veelbelovend: heel puur van smaak met indrukken van frisse en sappige peer, onderstreept door een fijn bitter van sukadeschil.
Hopen maar dat hij de test doorstaat!
Ontdek het hele artikel in onze krant "LE WINE GAZETTE" die op 8 september verschijnt.
Pre-order hier uw papieren exemplaar.